V dubnu jsme obnovili certifikát EN ISO 3834-2 a AD 2000-Merkblatt

Pondělí, 24. květen 2021

Na konci dubna proběhl ve společnosti ARAKO audit, při kterém jsme za přítomnosti certifikovaného auditora obnovili certifikáty dle EN ISO 3834-2 a německého technického předpisu AD 2000 Merkblatt HP0.

V souladu s normou EN ISO 3834-2 byla společnost ARAKO úspěšně auditována a splňuje podmínky pro udělení certifikátu v oblasti ,, komplexní požadavky na kvalitu svařování kovových materiálů,,. Můžeme nadále provádět svařování v rozsahu uvedeném v příloze tohoto certifikátu.

Německý technický předpis AD 2000 Merkblatt je určen pro výrobce tlakových nádob. Výrobce je podroben auditu pro ověření technických předpokladů pro dodávky výrobků do tlakové oblasti. Po obdržení certifikátu je výrobce oprávněn provádět činnosti a dodávat materiály výrobcům tlakových nádob, vyráběných podle AD 2000 Merkblattu v rozsahu tohoto certifikátu.

Přezkušování a certifikace výrobců materiálů a polotovarů určených pro stavbu tlakových zařízení probíhá podle souboru předpisů vydávaných v SRN „Pracovním sdružením pro tlakové nádoby“ (Arbeitsgemeinschaft Druckbehälter – AD). Tato certifikace je často vyžadována odběrateli v SRN.

Certifikační činnosti jsou prováděny inspektory na základě pověření udělených jim certifikačním a zkušebním místem TÜV SÜD Industrie Service GmbH.